7. Η Επίσκεψή μας στο ΚΠΕ Έδεσσας

Στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης η Ομάδα μας μαζί με την Περιβαλλοντική Ομάδα του 1ου Γυμνασίου Κρύας Βρύσης επισκέφθηκε το Υπαίθριο Μουσείο Νερού Έδεσσας την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008.

Όταν φτάσαμε στο ΚΠΕ Έδεσσας παρακολουθήσαμε ένα DVD με θέμα τη χρησιμότητα του νερού και λίγο αργότερα κατευθυνθήκαμε σε ένα μεγάλο πάρκο όπου βρισκόταν ο περίφημος καταρράχτης της Έδεσσας.

Είχαμε όλοι εξοπλιστεί με μπλοκ, μολύβια, φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες. Αμέσως μόλις φτάσαμε οι δύο Περιβαλλοντικές Ομάδες αναλάβαμε δράση: Θα παίζαμε το κυνήγι του θησαυρού! Η Ομάδα που θα έφτανε πρώτη στο θησαυρό θα ήταν η νικήτρια!

Αρχίσαμε να ψάχνουμε στοιχεία που θα μας οδηγούσαν στο θησαυρό: Πήγαμε πρώτα στον παλιό μύλο και μετά στο ενυδρείο προσέχοντας να μη διαταράξουμε την ηρεμία των οργανισμών που ζουν εκεί, ενώ αρχίσαμε να καταγράφουμε όσα είδη φυτών και ζώων εντοπίζαμε, όπως ψάρια, φίδια και κροκόδειλους. Ταυτόχρονα τραβούσαμε φωτογραφίες και βίντεο, κάναμε σκίτσα και συλλέξαμε πληροφορίες σχετικά με το νερό και τον τρόπο διαβίωσης των οργανισμών μέσα σ’ αυτό.

Τα στοιχεία μας οδήγησαν στον καταρράχτη, όπου ήταν πανέμορφα! Οι δραστηριότητες ήταν όλες ξεχωριστές αλλά αυτό που έκανε εντύπωση στους περισσότερους από εμάς ήταν η μαγεία του νερού όταν πήγαμε πίσω από τον καταρράχτη. Ένιωθες ότι ανέβαινες προς τα πάνω και ότι το νερό σε παρασύρει μαζί του. Ένα απερίγραπτο θέαμα που μας τραβούσε να πηγαίνουμε όλο και πιο κοντά και να μένουμε όλο και περισσότερο κατάπληκτοι. Ήταν μια τόσο ωραία και μοναδική εμπειρία!!!

Όλα ήταν υπέροχα το μόνο που μας στεναχώρησε ήταν τα σκουπίδια που εντοπίσαμε στη μια πλευρά του πάρκου.

Το κυνήγι του θησαυρού έχει φτάσει σχεδόν στο τέλος του. Μας έμενε μία ακόμα στάση για να βρούμε τον θησαυρό. Όταν φτάσαμε στο ξύλινο σπιτάκι (σημ: ΚΠΕ) από το οποίο ξεκινήσαμε, με έκπληξη ανακαλύψαμε ότι εκεί μας περίμεναν δωράκια αλλά και ο θησαυρός που ήτανε διπλός!

Τι εννοούμε? Και οι δύο Περιβαλλοντικές Ομάδες ήταν νικήτριες αφού υπήρχαν και για τα δύο σχολεία δώρα. Νικητές βγήκαμε όλοι μας, αφού απολαύσαμε μία τόσο γεμάτη μέρα, μάθαμε τόσα νέα πράγματα για το νερό και κερδίσαμε νέες υπέροχεςς εμπειρίες!

Φεύγοντας πήγαμε σε μια ταβέρνα και αργά το απόγευμα γυρίσαμε στα σπίτια μας με αξέχαστες αναμνήσεις και γεμάτοι χαρά. Με ανυπομονησία και πολύ μα πάρα πολύ όρεξη περιμένουμε την επόμενη εκδρομή με την περιβαλλοντική ομάδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Έλενα, Ναταλία, Ευαγγελία

Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Ετικέτες: . Leave a Comment »